سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دین و فرهنگ
   مشخصات مدیر وبلاگ
 
  بذرافشان[19]
 

دانش آموخته حوزه ودانشگاه .دارای مدارج علمی اتمام سطح حوزه و کارشناسی ارشد مذاهب اسلامی/ با تجربه و تخصص در زمینه های "اطلاع رسانی و ارتباطات" ،"الهیات و معارف اسلامی" ،"روش تحقیق"، عضو هیات موسس وهیات مدیره انجمن کتابداری و اطلاع رسانی استان قم ، مدرس دروس عمومی و دروس کتابداری واطلاع رسانی ومباحث روش تحقیق و.../ دارای سابقه همکاری بانشریات مختلف /مدیر و مشاور برخی پایگاه های اینترنتی و عضو گروهای کارشناسی مختلف

    آمارو اطلاعات

بازدید امروز : 9
بازدید دیروز : 5
کل بازدید : 43223
کل یادداشتها ها : 24

1 2 >
نوشته شده در تاریخ 90/1/8 ساعت 11:20 ع توسط بذرافشان


دکتر طریق السوادان آیاتی را در قرآن مجید پیدا کرده‌ است که قید می‌کند موضوعی برابر با موضوعی دیگر است، مثلاً مرد برابر است با زن. گرچه این مسئله از نظر صرف‌و‌نحو دستوری بی‌اشکال است اما واقعیت اعجاب‌آور این است که تعداد دفعاتی که کلمه مرد در قرآن دیده می‌شود 24 مرتبه و تعداد دفعاتی که کلمه زن در قرآن دیده می‌شود هم 24 مرتبه است، درنتیجه، نه تنها این عبارت از نظر دستوری صحیح است، بلکه از نظر ریاضیات نیز کاملاً بی‌اشکال است، یعنی 24=24.

با مطالعه بیشتر آیات مختلف، او کشف نموده‌است که این مسئله درمورد همه چیزهایی که در قرآن ذکر شده این با آن برابر است، صدق می‌کند. به کلماتی که دفعات به‌کار بستن آن در قرآن ذکر شده، نگاه کنید:

دنیا 115 / آخرت 115

ملائک 88 / شیطان 88

زندگی 145 / مرگ 145

سود 50 / زیان 50

ملت (مردم) 50 / پیامبران 50

ابلیس 11 / پناه جستن از  شر ابلیس 11

مصیبت 75 / شکر 75

صدقه 73 / رضایت 73

فریب خوردگان (گمراه شدگان) 17 / مردگان (مردم مرده) 17

مسلمین 41 / جهاد 41

طلا 8 / زندگی راحت 8

جادو 60 / فتنه 60

زکات 32 / برکت 32

ذهن 49 / نور 49

زبان 25 / موعظه (گفتار، اندرز) 25

آرزو 8 / ترس 8

آشکارا سخن گفتن (سخنرانی) 18 /  تبلیغ کردن 18

سختی 114 / صبر114

محمد (صلوات الله علیه) 4 / شریعت (آموزه های حضرت محمد (ص) 4

مرد 24 / زن 24

هم چنین جالب است که نگاهی به دفعات تکرار کلمات زیر در قرآن داشته باشیم:

نماز 5،   ماه 12، روز 365

دریا  32، زمین (خشکی) 13

دریا +  خشکی = 45=13+32

دریا = %1111111/71= 100 × 45/3

خشکی = % 88888889/28 = 100 × 45/13

دریا + خشکی = % 00/100

دانش بشری اخیراً اثبات نموده که آب 111/71% و خشکی 889/28 %  از کره زمین را فراگرفته است.

آیا همه اینها اتفاقی است؟

سوال اینجاست که چه کسی به حضرت محمد (صلوات الله علیه) اینها را آموخته است؟ قرآن هم دقیقاً همین را بیان می‌کند.

http://links.p30download.com/archives/24627.php



  



نوشته شده در تاریخ 90/1/8 ساعت 11:20 ع توسط بذرافشان


 روزنامه الحیات چاپ لندن در این باره نوشت: بیانیه رهبر ایران مبنی بر حرام بودن توهین به عایشه آسودگی کسانی را که برای نزدیکی مذاهب اسلامی تلاش می‌کنند را به دنبال داشته است. این فتوا کمک کرد تا احترام به مقدسات و رموز دینی مذاهب مختلف نزد مسلمانان چه شیعه و چه سنی افزایش یابد.  آیت الله خامنه‌ای با صدور فتوایی توهین به عایشه همسر پیامبر اسلام  و هر یک از نمادهای اسلامی اهل تسنن را حرام اعلام کردند. این فتوا، با استقبال گسترده در جهان اسلام مواجه شده است.

 به گزارش دیپلماسی ایرانی، رهبر معظم انقلاب در پاسخ به استفتائی اعلام کردند: "اهانت به نمادهای برادران اهل سنت از جمله اتهام زنی به همسر پیامبر اسلام [عایشه] حرام است. این موضوع شامل زنان همه پیامبران و به ویژه سید الانبیاء پیامبر اعظم -حضرت محمد(ص) –می‌شود."

آیت الله خامنه‌ای این موضوع را در پاسخ به استفتائی مطرح کردند که در آن خواسته شده بود تا ایشان نظر خود را درباره "اهانت و استفاده از کلمات تحقیرآمیز و توهین به همسر پیامبر اسلام ام المومنین حضرت عایشه اعلام کنند."

این درخواست صدور فتوا از سوی جمعی از علما و فرهیختگان شیعه منطقه احساء عربستان سعودی ارائه شد. استفتاء از آیت الله خامنه‌ای در پی توهین به عایشه توسط یاسر الحبیب روحانی شیعه کویتی صورت گرفت که با واکنش‌ها و مخالفت‌های بسیاری روبه‌رو شد. در شدیدترین این واکنش‌ها، کابینه کویت، این روحانی را سلب تابعیت کرد.

این موضوع باعث شد تا شیعیان کشورهای عربی حوزه خلیج فارس تحت فشارهای شدیدی قرار بگیرند.

خبرگزاری مهر وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی اولین رسانه‌ای بود که این فتوا را در بخش عربی خود منتشر کرده است. سازمان تبلیغات اسلامی از جمله نهادهای زیر نظر مستقیم مقام معظم رهبری است که رئیس آن نیز به طور مستقیم توسط ایشان تعیین می‌شود.  فتوای جدید مقام معظم رهبری مبنی بر حرام دانستن هر گونه سب و دشنام به عایشه همسر رسول اکرم (ص) بازتاب گسترده‌ای در میان اعراب و جامعه عربی داشته است.

این فتوا پس از آن صادر شد که یکی از روحانیون شیعه در کویت در سال‌روز درگذشت عایشه، همسر رسول اکرم (ص) در سخنرانی‌ای عبارت‌های توهین‌آمیزی علیه او به کار برد که بازتاب گسترده‌ای در جامعه عربی داشت به گونه‌ای که دولت کویت تابعیت کویتی این روحانی را لغو کرد. نخست‌وزیر کویت در این باره گفت: «دیگر کارد به استخوان رسید. چاره‌ای جز این کار نداشتیم.»

حال فتوای مقام معظم رهبری به نوعی آب سردی بر روی فتنه‌ای که می‌رفت سوء‌ظن‌های بسیاری در جوامع اسلامی ایجاد کند، محسوب می‌شود.

روزنامه الحیات چاپ لندن در این باره نوشت: بیانیه رهبر ایران مبنی بر حرام بودن توهین به عایشه آسودگی کسانی را که برای نزدیکی مذاهب اسلامی تلاش می‌کنند را به دنبال داشته است. این فتوا کمک کرد تا احترام به مقدسات و رموز دینی مذاهب مختلف نزد مسلمانان چه شیعه و چه سنی افزایش یابد.

روزنامه الحیات ابراز امیدواری کرد که گام‌های بیشتری از سوی ایران برای نزدیک شدن شیعه و سنی به یکدیگر برداشته شود.

فتوای مقام معظم رهبری با استقبال شیوخ الازهر نیز مواجه شده است. دکتر احمد الطیب، شیخ الازهر از فتوای ایشان استقبال کرد و آن را شایسته قدردانی دانست.

وی با صدور بیانیه‌ای در این زمینه اعلام کرد، فتوای ایشان نشان از آگاهی کامل و درک عمیق ایشان از خطرات فتنه‌ای که اهالی فتنه به پا کرده‌اند، دارد و هدف از آن وحدت مسلمانان است.

پایگاه اینترنتی محیط نیز فتوای ایشان را حرکتی حکیمانه برای بسته شدن باب فتنه شیعه و سنی دانست و نوشت: این فتوا توانست توطئه‌های امریکا و اسرائیل برای شکستن صفوف مسلمانان را خنثی کند.

روزنامه کویتی الوطن نیز در یادداشتی به قلم سردبیر نوشت: فتوای رهبر ایران پاسخ قاطعی است به تمام کسانی که مصالح جامعه اسلامی را در نظر نمی‌گیرند و با ایراد اظهاراتی خلاف مشاعر اسلامی باعث ایجاد فتنه شیعه و سنی می‌شوند.

روزنامه الرای العام چاپ کویت نیز اظهارات آیت الله خامنه‌ای را راهگشایی برای حل مسائل طایفه‌ای و بسته شدن دروازه فتنه جنگ شیعه و سنی دانست و نوشت: فتوای رهبر ایران پاسخ محکمی بود به یاسر حبیب، روحانی شیعه کویتی که بر بالای منبر همسر پیامبر را دشنام داد. ایشان با این فتوا نشان دادند که حساب افراد تندرویی مانند یاسر الحبیب از دیگر شیعیان جداست.

روزنامه الشروق چاپ مصر نیز صدور فتوای آیت الله خامنه‌ای را نشان از وجود خط قرمزی مشابه میان شیعه و سنی دانست و نوشت: ایشان با صدور این فتوا نشان دادند که برای همه چه شیعه و چه سنی خطوط قرمز وجود دارد و هیچ کس نمی‌تواند از این خطوط قرمز عبور کند.



  



نوشته شده در تاریخ 90/1/8 ساعت 11:20 ع توسط بذرافشان


بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم
یا مقلّب القلوب و الأبصار، یا مدبّر اللّیل و النّهار، یا محوّل الحول و الأحوال، حوّل حالنا الی احسن الحال
عید سعید نوروز و فرا رسیدن بهار و سال نو را به همه‌ی هم‌میهنان عزیزمان در سراسر کشور و همچنین به همه‌ی ایرانیانی که در کشورهای دیگر، در سراسر جهان ساکن هستند و همچنین به ملتهای دیگری که برای نوروز ارزش و احترام قائل هستند، تبریک عرض میکنم. بخصوص تبریک میگویم به افراد و خانواده‌هائی که در خدمت کشور، در خدمت انقلاب و در خدمت نظام قرار دارند؛ خانواده‌ی شهیدان عزیز، جانبازان و خانواده‌های آنها، خانواده‌ی مأمورانی که در این روزها که همه در خانه‌های خود مجتمعند، آنها سر کارهای حساس و مهم خود حضور دارند و از حضور در خانواده‌های خود محرومند. امیدوارم به فضل و رحمت الهی ان‌شاءالله ملت ایران سال شاد و سرشار از برکت و نعمت را در پیش داشته باشند و در همه‌ی میدانها موفق و سربلند و پیروز باشند.

ادامه مطلب...


  



نوشته شده در تاریخ 90/1/8 ساعت 11:20 ع توسط بذرافشان


شیعیان می توانند در این شناسنامه فایل های صوتی خودشان را آپلود کنند، گالری های عکس بسازند و در آن عکس های خود را منتشر کنند، فیلم های خودشان در شبکه قرار دهند، گروه های مختلف دوستی و همبستگی تشکیل دهند، و لینک های دلخواه خودشان را منتشر کنند.
 به گزارش ادیان نیوز ،اولین شبکه اجتماعی تخصصی شیعیان با نام مرکز اطلاع رسانی «شیعه نتورک» در آستانه ماه مبارک رمضان راه اندازی شد.
مسئول اولین شبکه اجتماعی تخصصی شیعیان متن افتتاحیه ی این شبکه را برای ما ارسال کرد که به شرح زیر است: «شیعه نتورک» اولین شبکه اجتماعی تخصصی برای شیعیان است. شبکه ای بزرگ به وسعت قلب های تمام شیعیان جهان، شبکه ای گرم به گرمی قلب های پر محبت شیعیان و در آخر شبکه ای شیعی برای تمام شیعیان.
هر فرد شیعه ای در هر نقطه ی جهان یک شناسنامه ای دارد اما شناسنامه ای که برای همه یکی است اما این بار شناسنامه ای اختصاصی برای شیعیان، شناسنامه ای شیعی.
شیعیان می توانند در این شناسنامه فایل های صوتی خودشان را آپلود کنند، گالری های عکس بسازند و در آن عکس های خود را منتشر کنند، فیلم های خودشان در شبکه قرار دهند، گروه های مختلف دوستی و همبستگی تشکیل دهند، و لینک های دلخواه خودشان را منتشر کنند.دیگر شیعیان همچنین می توانند شناسنامه ی دیگری را ببینند، برای او نظر بنویسند و با هم ارتباط برقرار کنند، برای هم پیام بفرستند و همدیگر را در لیست دوستان خود قرار دهند. همه و همه در شبکه اجتماعی شیعیان برادرند، برادری دینی.
شیعیان در «شیعه نتورک» به راحتی می توانند با دوستان خود گفتگوی آنلاین (چت) کنند و از حال همدیگر با خبر شوند. فضایی صمیمی و گرم منتظر همه ی  شیعیان جهان است. به امید همبستگی و وحدت تمامی شیعیان جهان.
علاقمندان می توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی: www.shianetwork.ir از وارد اولین شبکه اجتماعی تخصصی شیعیان شده و پس از عضو شدن در آن، از بخش های مختلف این شبکه استفاده کنند.

/ شیعه آنلاین
 



  



نوشته شده در تاریخ 90/1/8 ساعت 11:20 ع توسط بذرافشان


پیام مهم ولی امر مسلمین جهان به امت بزرگ اسلام در پی اهانت نفرت انگیز به قرآن شریف در آمریکا (1389/06/22 - 21:35)
در پی اهانت نفرت انگیز به قرآن شریف در آمریکا، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام مهمی به ملت ایران و امت بزرگ اسلام، حلقه های صهیونیستی درون دولت آمریکا را طراحان اصلی این توطئه مشمئز کننده خواندند و با تشریح اهداف پشت پرده کینه توزیهای صهیونیستها نسبت به اسلام و قرآن تأکید کردند: دولت آمریکا برای اثبات ادعای خود درباره دخالت نداشتن در این توطئه، باید عوامل اصلی این جنایت بزرگ و بازیگران میدانی آن را به گونه ای شایسته به مجازات برساند.
متن پیام ولی امر مسلمین جهان به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
قال الله العزیز الحکیم: انا نحن نزلنا الذکر و انا له لحافظون
ملت عزیز ایران ـ امت بزرگ اسلام!
اهانت جنون آمیز و نفرت انگیز و مُشمئز کننده به قرآن مجید در کشور آمریکا که در سایه ی امنیت پلیسی آن کشور اتفاق افتاد حادثه ی تلخ و بزرگی است که نمیتوان آن را تنها در حدّ یک حرکت ابلهانه از سوی چند عنصر بی ارزش و مزدور به حساب آورد. این یک اقدام محاسبه شده از سوی مراکزی است که از سال ها پیش به این طرف، سیاست اسلام هراسی و اسلام ستیزی را در دستور کار خود قرار داده و با صدها شیوه و هزاران ابزار تبلیغاتی و عملیاتی، به مبارزه با اسلام و قرآن پرداخته اند. این حلقه ی دیگری از زنجیره ی ننگینی است که با خیانت سلمان رشدی مرتد آغاز شد و با حرکت کاریکاتوریست خبیث دانمارکی و دهها فیلم ضد اسلام ساخته شده در هالیوود ادامه یافت و اکنون به این نمایش نفرت انگیز رسیده است. پشت صحنه ی این حرکات شرارتبار چیست و کیست؟
مطالعه ی این روند شرارت که در این سالها با عملیات جنایتبار در افغانستان و عراق و فلسطین و لبنان و پاکستان همراه بود، تردیدی باقی نمیگذارد که طرّاحی و اتاق فرمان آن در دستان سران نظام سلطه و اتاق فکرهای صهیونیستی است که از بیشترین نفوذ بر دولت آمریکا و سازمانهای امنیتی و نظامی آن و نیز بر دولت انگلیس و برخی دولتهای اروپائی برخوردارند. اینها همان کسانی اند که پژوهشهای حقیقت یاب مستقل روز به روز بیشتر انگشت اتهام در ماجرای حمله به برجها در 11 سپتامبر را به سوی آنان متوجه میکنند. آن ماجرا بهانه ی حمله به افغانستان و عراق را به رئیس جمهور جنایتکار وقت آمریکا داد و او اِعلان جنگ صلیبی کرد و همان شخص بنابر گزارشها، دیروز اعلام کرده است که این جنگ صلیبی با ورود کلیسا به صحنه، کامل شد.
هدف از اقدام نفرت انگیز اخیر آن است که از سوئی مقابله با اسلام و مسلمانان در جامعه ی مسیحی به سطوح همگانی مردم کشیده شود و با دخالت کلیسا و کشیش، رنگ مذهبی گرفته و پشتوانه ئی از تعصبات و تعلقات دینی بیابد، و از سوی دیگر ملتهای مسلمان را که از این جسارت بزرگ به خشم آمده و جریحه دار میشوند از مسائل و تحولات دنیای اسلام و خاورمیانه غافل سازد.



  



نوشته شده در تاریخ 90/1/8 ساعت 11:20 ع توسط بذرافشان


تاریخچه الازهر مصر،شاخه های آن و همچنین دکتر احمد الطیب

معاون همکاری‌ها و امور بین‌الملل حوزه های علمیه که پیش از این رایزن فرهنگی ایران در مصر بود به تفصیل درباره تاریخچه الازهر مصر،شاخه های آن و همچنین دکتر احمد الطیب شیخ جدید الازهر و موضعگیری های وی سخن گفت.

 

حجت الاسلام والمسلمین زمانی در گفت وگو با مرکز خبر حوزه، به جایگاه شیخ‌الازهر و تفاوت آن با رییس دانشگاه الازهر و مفتی مصر اشاره کرد و اظهارداشت:این مقام‌های سه گانه کاملاً ‌متغایر بوده و وظایف متفاوتی دارند؛ الازهر بزرگترین و عالی‌ترین موسسه دینی مصر است که حدود هزار سال قبل در دوران فاطمیون با استمداد از نام مبارک حضرت زهرا‌(علیها السلام) تاسیس شده و امروز دارای سه بخش است. 1- دانشگاه الازهر 2- مجمع البحوث الاسلامیه 3- مشیخة الازهر

وی‌افزود: دانشگاه الازهر توسط ریاست دانشگاه الازهر نظارت می‌شود که این ریاست 450  هزار دانشجوی حاضر در دانشکده‌ها را اداره می‌کند؛ دانشجویان این دانشگاه عمدتاً در رشته‌های دینی و جمعی نیز در علوم انسانی و علوم تجربی مانند: فلسفه، اقتصاد، تاریخ، پزشکی، کامپیوتر و کشاورزی تحصیل می کنند.

رایزن سابق فرهنگی ‌ایران در مصر ادامه‌داد: اکثر دانشکده‌های این دانشگاه در مصر و تعدادی از آنها درکشورهای اسلامی تاسیس شده‌اند،‌ همه دانشجویان رشته‌های علوم دینی حافظ کل قرآن هستند، چون شرط ورود به رشته‌های علوم دینی دانشگاه الازهر حفظ کل قرآن مجید است و دانشجویان رشته‌های غیر دینی نیز باید بخشی از قرآن را حفظ و در طول تحصیل به حفظ کامل قرآن مجید بپردازند، بنابراین همه علمای دینی، اساتید فلسفه، فقه، اقتصاد و نیز پزشکان، مهندسین کامپیوتر و کشاورزی و دکترهای فارغ التحصیل این دانشگاه، حافظ کل قرآن مجید هستند.

وی گفت: مجمع البحوث الاسلامیه بخش دوم دانشگاه الازهر است که جایگاه پژوهشی و علمی دارد و اعزام مبلغ، انتشار مجلات و صدور فتوا در این مجمع با حضور بیش از60 نفر از متفکران و اندیشمندان بزرگ دینی مصر صورت ‌می‌گیرد و ریاست آن با دبیر کل مجمع البحوث الاسلامیه است.

حجت الاسلام والمسلمین زمانی بیان داشت: مَشیَخه الازهر بخش سوم این دانشگاه است که مکتب و دفتر شیخ‌الازهر محسوب ‌می‌شود و دارای بخش‌های متعددی از جمله معاهد‌الازهریه است که شامل مراکز آموزشی دبستانی تا پیش دانشگاهی الازهر است و بیش از 2 و نیم میلیون دانش‌آموز در این مراکز تحصیل می‌کنند تا به دانشگاه الازهر وارد شوند. شیخ الازهر عالی‌ترین مقام دینی کشور مصر است که اشراف عالی بر هر سه بخش را به عهده دارد.

وی ادامه داد: مفتی مصر مقامی خارج از الازهر است و اکنون دکتر علی جمعه سمت آن را بر عهده دارد و مفتی‌ مصر از نظر تشکیلاتی به وزارت اوقاف و امور دینی مصروابستگی دارد.






نوشته شده در تاریخ 90/1/8 ساعت 11:20 ع توسط بذرافشان


 از دیگر پایگاه‌های تبلیغی مسیحیّت می‌توان به پایگاهی اشاره کرد که برای نجات ایران سفارش به دعا و راز و نیاز می‌کند. پدیدآورندگان این پایگاه هدف خود را از طرّاحی آن، واکنش به بحران جهانی اخیر در مورد ایران مطرح کرده‌اند و اینکه 120 تن از رهبران کلیساهای ایران متعهّد شده‌اند برای نجات کشور به مدّت 40 روز دست به دعا بردارند و روزه بگیرند!

مقدّمه
 پیشرفت‌های فناوری در عصر جدید، سبب ظهور شیوه‌های جدید گردش اطّلاعات و کاهش اساسی در هزینه‌ها در این زمینه گردیده است. نتیجة این امر، انفجار اطّلاعات است.
 امروزه رسانه‌ها توانسته‌اند به همة زوایای زندگی بشر وارد شوند و بر نوع فکر و نگرش آنها تأثیر بگذارند.
 رسانه‌ها به گونه‌ای درهم آمیخته‌اند که توان اندیشیدن را از انسان‌ها سلب می‌کنند؛ به طوری که موجبات انقیاد آدمی نسبت به آنچه را که این رسانه‌ها می‌گویند، فراهم آورده‌اند. در واقع، انسان به تعبیر مک لوهان در عصر «برون راهبر» یا «دگر راهبر» می‌باشد؛ چرا که در عصر ارتباطات جمعی و نفوذ این گونه رسانه‌ها به حریم خانه‌های شخصی، هر کس از این وسایل ارتباطی، الگو می‌گیرد؛ زیرا انسان اصولاً الگوپذیر است و برای اعمال و رفتار خویش، به دنبال الگوها می‌گردد. از این رو، به راهی می‌رود که از طریق این وسایل تجویز می‌شود. بنابراین، صاحبان و طرّاحان این گونه وسایل، راهبران اندیشه و عمل انسان‌ها به شمار می‌آیند.1
 در واقع، این رسانه‌ها با ساخت و پردازش افکار عمومی، فضا را برای اقدامات سیاسی در دهکدة جهانی فراهم می‌کنند. آنها با تضعیف باورهای اعتقادی و پیشینة ملّی، فرهنگی، قومی و دست زدن به اقداماتی از قبیل: شایعه پراکنی، گسترش ترس و وحشت، رشوه دادن به انسان‌های ضعیف النّفس و بزرگ جلوه دادن مشکلات، نقش ستون پنجم را در جنگ، بازی نموده و همانند پیاده نظام‌های دشمن، زمینه را برای سقوط حکومت‌ها و تسلّط بر آنان فراهم می‌آورند.






نوشته شده در تاریخ 90/1/8 ساعت 11:20 ع توسط بذرافشان


بخشی از کارنامه بالندگی و تحول در حوزه، به تغییر در زیرساخت‌های ذهنی و نگرشی و معرفتی شایع در میان حوزویان و رهبران آن برمی‌گردد که آن را می‌توان «تحول در نگرش‌ها» نامید؛ از قبیل: نوع نگاه به دین و اهداف و مأموریت‌های آن، قلمروی دین و شریعت، وظایف عالمان دینی، معنای رسالت و مفهوم امامت، وظایف و شرایط خاص دوره غیبت، علم دینی و اسلامی، تمدن اسلامی و... تأثیرات وسیع و شگرف امام خمینی و انقلاب اسلامی در حوزه را می‌توان در این نوع تحول، طبقه‌بندی کرد.
حوزه‌های علمیه نیز همچون هر نهاد علمی آموزشی دیگر و نیز به دلیل رسالت مهمی که بر دوش آن است، برای حفظ شکوفایی و بالندگی خویش نیاز به اصلاح و بازنگری پیاپی دارند.

به گزارش «تابناک»، دگرگونی‌های فزاینده و شتابان علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در دنیا و در پی آن، راه یافتن اندیشه‌های جدید در جوامع اسلامی، تردیدی باقی نگذاشته که اگر حوزه‌های علمیه با دیرینه‌سالی و پشتوانه علمی و فرهنگی و جایگاه برجسته‌ای که در جامعه‌های اسلامی دارند، خود را متحول و بازسازی کنند، نقشی به مراتب مهمتر و دستاوردها و نتیجه‌های فراتر از آنچه اکنون وجود دارد، خواهند داشت.
در راستای تببین و واکاوی عناصر موثر پیشگام در تحول حوزه های علمیه با توجه به سفر رهبر انقلاب به شهر مقدس قم، حجت الاسلام مجتبی الهی خراسانی در مطلبی که برای «تابناک» فرستاده، نگاهی گذرا به این مسأله داشته که در پی می آید:

............................................................
وقتی سخن از تحول می‌گوییم، یعنی تغییرات گسترده‌ای که نتایج مشهود و متفاوتی در یک دوره زمانی نه چندان طولانی به ارمغان آورد؛ اما این تحولات می‌تواند هم در اساس و کلیت نظام حوزه ـ یعنی نگرش‌ها و اهداف و غایات آن ـ تصور شود و هم در عناصر و اجزای آن؛ به ‌ویژه در برنامه‌ها و منابع و فرصت‌ها.
بخشی از کارنامه بالندگی و تحول در حوزه، به تغییر در زیرساخت‌های ذهنی و نگرشی و معرفتی شایع در میان حوزویان و رهبران آن برمی‌گردد که می‌توان آن را «تحول در نگرش‌ها» نامید؛ از قبیل: نوع نگاه به دین و اهداف و مأموریت‌های آن، قلمروی دین و شریعت، وظایف عالمان دینی، معنای رسالت و مفهوم امامت، وظایف و شرایط خاص دوره غیبت، علم دینی و اسلامی، تمدن اسلامی و... تأثیرات وسیع و شگرف امام خمینی و انقلاب اسلامی در حوزه را می‌توان در این نوع تحول، طبقه‌بندی کرد.
اما بخش دیگری از تحولات حوزه، مرهون تغییر و ابداع در حوزه برنامه‌های آموزشی، تبلیغی، درسی، تربیتی و... بوده و تحرک و پویایی محتوایی و ارتقای کارکردهای آن را سبب شده و در واقع از نوع «تحول در برنامه‌ها» است.
همچنین جهش و تحول برخی از مقاطع تاریخی حوزه نیز، مرهون توسعه جدی امکانات و زیرساخت‌ها، منابع انسانی، کالبدی و فیزیکی، مالی و تشکیلات سازمانی و سرمایه‌های اجتماعی، به دست رهبران والاهمت حوزه‌ها و نتیجه آن «تحول در منابع و فرصت‌ها» بوده است.
اما اندیشه تحول و اصلاح حوزه‌های علمیه، سخن جدیدی نیست و از دیرباز اندیشه مصلحان و دلسوزان حوزه را به خود مشغول داشته است. تلاش‌های فراوانی از سوی عالمان دردآشنا در یکی از ساحت‌های یادشده تحول صورت گرفته؛ چندان که در توفیقات و حرکت رو به کمال حوزه‌ها، نمی‌توان از نقش والای آن‌ها چشم پوشید.
در عین حال، تحقیق نشان می‌دهد، بزرگانی بوده‌اند که در هر سه عرصه یادشده تحول به بالندگی و اصلاح حوزه همت گماشته‌اند و به لحاظ عمق و وسعت تغییرات و تأثیرگذاری، پیشگامان و پرچمداران تحول حوزه به شمار می روند.
از این روی، ضمن پاسداشت مجاهدات مراجع و بزرگانی همچون حضرات آیات: حاج آقا حسین بروجردی، سیدمحسن حکیم، امام خمینی، سیدابوالقاسم خویی، سیدعلی سیستانی و نیز مصلحانی در غیر موقعیت مرجعیت، از قبیل: علامه محمدرضا مظفر و علامه سیدمرتضی عسکری، نوشتار حاضر به فهرست اهمّ دیدگاه‌ها و اقدامات حضرات آیات: سیدمحمدهادی میلانی، شهید سیدمحمدباقر صدر (قدس‌سرهما) و رهبر معظم انقلاب (مدظله)، به عنوان مراجع پیشتاز و پیشگام در تحول حوزه پرداخته است. تکمیل این درآمد، نیازمند مجالی وسیع‌تر و زمانی فراخ‌تر است تا حق مطلب ادا شود.

آیت‌الله العظمی سیدمحمدهادی میلانی (1313 ـ 1395 ق)
مرجع بیدار حضرت آیت‌الله حاج سید محمدهادی میلانی در نجف و در خانواده اهل علم پا به هستی نهاد. اجداد او بخشی از سادات حسینی مدینه‌اند که به آذربایجان کوچیده‌اند و نیای مادری او آیت‌الله شیخ محمدحسین مامقانی از فقهای بزرگ و پارسای قرن چهاردهم هجری است.
وی پس از گذراندن مقدمات علوم دینی، در دروس سطح از استادانی چون شیخ ابراهیم سالیانی و سید جعفر اردبیلی و حاج میرزا علی ایروانی و شیخ غلامعلی قمی و شیخ ابوالقاسم مامقانی بهره جست. او همچنین از محضر اساتید بزرگی چون حضرات آیات: سیدابوالحسن اصفهانی، میرزا محمدحسین نائینی و آقا ضیاء‌الدین عراقی بهره‌‌های وافر برد و در طول بیست و سه سال حضور در دروس و محافل علمی این بزرگان بر آرا و نظریات دشوار فقهی و اصولی، پایه‌های علمی خود را استحکام بخشید.
تبحر وی در علوم عقلی مرهون شاگردی شیخ محمدحسین اصفهانی است؛ در علوم حدیث با آیت‌الله شیخ علی قمی مباحثه و مذاکره داشت و توانایی کلامی و تفسیری وی مدیون استاد بزرگ شیخ محمدجواد بلاغی بود و بعدها نیز در کنار فقه و  اصول، تفسیر تدریس می‌کرد.
حلقه درسی فقه و اصول ایشان بسیار با شکوه و مشهور به دقت عقلی و مهارت عرفی، و تسلط بر مبانی فقهی و اصولی بود و شاگردان فراوانی را تربیت کرد. تألیفات ایشان، علاوه بر رسائل و کتب پراکنده، تقریراتی است با نام «حاضرات فی فقه الإمامیه» در ده جلد، و کتاب نه جلدی «قادتنا کیف نعرفهم؟» حاصل یادداشت‌های ایشان در باب چهارده معصوم ـ علیهم السلام ـ و فضایل آن‌ها با استفاده از مدارک شیعه و سنّی. در ابعاد مرجعیت نیز ایشان در اعلام مواضع صریح علیه طاغوت و حمایت از انقلاب اسلامی پیشگام و متوجه اوضاع بین‌المللی مسلمین و حامی فعالیت‌های بین‌المللی تشیع بود.

دیدگاه‌ها:
• توجه به رسالت‌های جهانی حوزه‌ها
• ایجاد حساسیت در حوزه نسبت به اهمیت تبلیغ و هجرت‌های کوتاه‌مدت تبلیغی
• عطف توجه حوزه به ارتباط و تعامل با دیگر مذاهب اسلامی و مراکز علمی آن‌ها در کشورهای مصر، سوریه، اردن و...
• تأکید بر ضرورت ایجاد نظام و سازماندهی در محتوا، برنامه و مدیریت آموزشی حوزه
• تقویت روحیه همدلی و تقریب نسبت به گرایش‌های داخلی حوزه، همچنین با فضاهای دانشگاهی، نویسندگان غیرمعاند، متفکران دیگر مذاهب و...
• پیوند ارگانیک میان مرجعیت و حوزه

اقدامات:
• تدوین و اجرای برنامه آموزشی منسجم و پیوسته، متفاوت از مراحل، سنوات و محتوای آموزشی رایج با اشراف ایشان
در این طرح، آموزش‌های حوزه در پنج مرحله صورت می‌گرفت: 
مرحله نخست؛ دوره سه ‌ساله مقدمات، شامل ادبیات عربی، صرف و نحو و تجزیه و ترکیب، منطق، خط، املا و انشا، ریاضیات، حفظ قرآن، دعاهای وارده و احادیث اخلاقی.
مرحله دوم؛ دوره سه‌ ساله شامل: بلاغت، اصول فقه در حد معالم، فقه در حد شرح لمعه، عقاید در حد باب حادی عشر و تاریخ.
مرحله سوم؛ دوره پنج ‌ساله شامل: آموزش رسائل و کفایه در اصول، مکاسب در فقه، شرح تجرید در اعتقادات، ادیان و مذاهب و تفسیر.
مرحله چهارم؛ دوره چهار ساله تخصصی فقه و اصول.
مرحله پنجم؛ تخصص و تحقیق در سایر علوم اسلامی به حسب ذوق و علاقه

• ایجاد برنامه‌های منظم تبلیغی و اعزام
• ابداع کارگاه‌های عملی نویسندگی، خطابه، مناظره تحت نظارت
• توسعه آموزش‌های مهارتی معطوف به رسالت حوزویان (خطابه، نویسندگی، ترجمه و ...)
• تفکیک برنامه، سنوات، شرایط و مراکز آموزشی علوم اسلامی به عمومی و تخصصی
• طراحی برنامه آموزشی ویژه برای علاقمندان غیرحوزوی علوم اسلامی
• تأسیس یا مشارکت در تأسیس مدارس علمیه جدید، وسیع و مجهز به امکانات آموزشی جدید در مشهد، قم و... (امام صادق، مدرسه عالی حسینی، مدرسه حقانی و ...)
• سامان‌دهی دروس جاری، ایجاد کرسی‌های جدید درسی حول اساتید برجسته
• ایجاد هسته‌ها و مراکز ویژه مطالعات و مناظرات بین مذهبی و بین ادیانی
• حمایت مالی، اجتماعی و محتوایی از ایده‌های نوی فضلای جوان حوزه در قم و مشهد
• توسعه جدی منابع مالی حوزه و خدمات رفاهی و تسهیلات مالی برای حوزویان
• ایجاد بسترهای اطلاع‌رسانی و تعاملی برای آشنایی و ارتباط حوزه با خارج از مرزهای مذهبی و ملی
• حمایت از تجدید و توسعه فضاهای آموزشی، کتابخانه‌ای و ستادی علوم اسلامی

آیت‌الله العظمی شهید سیدمحمدباقر صدر (1353 ـ 1400 ق)



  



نوشته شده در تاریخ 90/1/8 ساعت 11:20 ع توسط بذرافشان


 رئیس بنیاد پژوهش های قرآنی حوزه و دانشگاه از ارسال طرح های پژوهشکده «زیارت» و همچنین مجتمع تفریحی، فرهنگی زیارت به شورای فرهنگ عمومی استان و کمیسیون فرهنگی دولت خبر داد. به گزارش روابط عمومی بنیاد پژوهش های قرآنی حوزه و دانشگاه حجت الاسلام محسن عباس نژاد صبح امروز در جمع خبرنگاران در مشهد با اعلام این خبر افزود: در سفر اخیر ریاست محترم جمهوری به استان خراسان رضوی اعتبارات خوبی برای اتقای فرهنگ زیارت تخصص داده شد که در همین راستا پژوهشگران بنیاد پژوهش های قرآنی حوزه و دانشگاه طرح پژوهشکده زیارت را برای مطالعه در این خصوص پیشنهاد داده اند.
این استاد حوزه علمیه مشهد در خصوص مختصات مجتمع تفریحی، فرهنگی «زیارت» این طور توضیح داد: این مجتمع در زمینی به مساحت 20 هکتار با هدف ارائه الگوی تفریحات سالم در فعالیت های جهانگردی و آموزش آموزه های قرآنی و معارف رضوی در قالبی فرح بخش و متناسب با توریسم مذهبی ایجاد می شود. وی شهربازی فرهنگی، فروشگاه‏های عرضه محصولات فرهنگی، هنری و سوغات مناسب با ارزش های دینی، سالن همایش و بخش پویانمایی داستان های قرآنی و معارف رضوی را از بخش های مختلف این مجتمع بر شمرد. عباس نژاد در ادامه به مشکلات پژوهشی کشور اشاره کرد و گفت: عدم وجود عزم جدی در مسئولان کشور برای توسعه مقوله پژوهش و اختصاص بودجه‏های پژوهشی به بخش های دولتی از جمله مهمترین مشکلات این عرصه است و دولت باید با بستر سازی مناسب برای پژوهش های مردمی و بنیاد های پژوهشی مردم نهاد، پژوهش های حقیقی را تقویت کند.
وی تحول در حوزه علوم انسانی را نه یک توصیه بلکه ضرورت جامعه علمی کشور دانست و نقش مراکز پژوهشی را در این خصوص بسیار مهم دانست. رئیس بنیاد پژوهش های قرآنی حوزه و دانشگاه ادامه داد: در صورتی که نتوانیم علوم خود را بومی و دینی کنیم چالش های امروز در عرصه علم افزایش می یابد و درمان این موضوع پژوهش بر اساس ارزش های دینی قرآنی است که می تواند به رونق فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشور کمک کند.
این استاد حوزه علمیه مشهد همچنین با اشاره به سالروز وحدت حوزه و دانشگاه بیان داشت: تولید دانش دین باور بستر ساز این وحدت است و به طور مشخص برای تحقق این وحدت باید به تشکیل حوزه های دانشگاهی، دانشگاه های حوزوی و مراکز آموزشی مشترک بپردازیم. وی اضافه کرد: تنها وحدت حوزه و دانشگاه است که می تواند آینده نظام را در بخش بستر های علمی تأمین کند و مرکز مطالعات علم دینی بنیاد پژوهش های قرآنی حوزه و دانشگاه نیز به همین منظور مشغول فعالیت است. عباس نژاد در خصوص فعالیت های بنیاد پژوهش های قرآنی حوزه و دانشگاه توضیح داد: 70 نفر از اساتید حوزوی و دانشگاهی از سراسر کشور اعضای هیئت علمی این بنیاد را تشکیل می دهند که در قالب چهار مرکز پژوهشی مشغول به کار هستند. وی اضهار داشت: تا کنون 30 همایش ملی در زمینه قرآن و علوم روز به صورت مشترک با همکاری دانشگاه های سراسر کشور برگزار و 15 همایش دیگر نیز برای دو سال آینده برنامه ریزی شده است.
رئیس بنیاد پژوهش های قرآنی حوزه و دانشگاه عنوان کرد: 20 جلد کتاب میان رشته ای با عناوینی مانند قرآن و طب، قرآن، حقوق و علوم سیاسی، قرآن روانشناسی و علوم تربیتی و عنوان های دیگر توسط بنیاد به چاپ رسیده است و هم اکنون پژوهشگران روی تفسیر تخصصی قرآن و علوم روز کار می کنند.
وی اذعان داشت: این تفسیر به عنوان اولین تفسیر تخصصی میان رشته ای علم و دین در جهان اسلام در 25 تا 30 جلد در حال نگارش است که علاوه بر 70 نفر از متخصصان حوزه و دانشگاه جمعی از قرآن پژوهان کشور نیز به صورت افتخاری در این طرح مشغول به فعالیت شده اند. عباس نژاد از کم توجهی مسئولان استان نسبت به مراکز پژوهشی انتقاد کرد و گفت: طرح تأسیس پژوهشگاه «قرآن و علم» که توسط بنیاد پژوهش های قرآنی حوزه و دانشگاه در دیدار نخبگان و فرهیختگان استاد با رئیس جمهور مطرح شد و مورد استقبال دکتر احمدی نژاد قرار گرفت، نیازمند حمایت و نگاه ویژه همه بخش های فرهنگی، پژوهشی و قرآنی در استان است.
وی افزود: مدارک اعضای هیأت علمی این پژوهشگاه به وزارت علوم ارسال شده است و ما منتطر صدور مجوز از سوی این وزارتخانه برای تأسیس نخستین پژوهشگاه میان رشته ای قرآنی کشور در مشهد هستیم. رئیس بنیاد پژوهش های قرآنی حوزه و دانشگاه بیان کرد: گروه های علمی این پژوهشگاه هم اکنون تشکیل و فعالیت های پژوهشی نیز در این زمینه آغاز شده است.



  



نوشته شده در تاریخ 90/1/8 ساعت 11:20 ع توسط بذرافشان


 معنای فروردین و سال نو آن است که زمین که هر شبانه روز یکبار به دور خود می چرخد و شبانه روز تولید می کند در طول سال هم یکبار به دور آفتاب می گردد و سال تازه می شود.
  ما که ساکن زمین هستیم ناظر بر سیر زمین به دور آفتاب هستیم و اگر ما هم شمس حقیقی داشته باشیم و به دور آن یکبار می گشتیم سال ما نو می شد.کسی که سنش 50 سال است یعنی 50 بار زمین به دور آفتاب گشت و او 50 ساله شد و اگر این شخص در طول این 50 سال، 50 قدم برنداشته باشد همان کودک 50 ساله است برای اینکه این فرد رشد نکرد و همان توقعات و طرز فکر دوران بچگی را به سبک دیگری دارد.
 ما باید خودمان حرکت کنیم تا عمرمان زیاد شود ، قرآن کریم افراد را در انتخاب مدار حرکت به سه گروه تقسیم کرده است. گروه اول کسانی هستند که دورهوس می گردند، گروه دوم دور نفس و گروه سوم دور عقل و قلب می گردند، برخی ها به دورهوس می گردند و هوامدارند، لذا ظالمانه سیر می کنند؛ بعضی ها به دور میل و امثال میل حرکت می کنند که این ها از گروه اول بالاترند، ولی میانه رو هستند و برخی ها حول عقل و وحی و قلب حرکت می کنند که مصداق کاملش ائمه اطهار علیهم السلام هستند.  پیامبر اکرم(ص) عمر پربرکتی داشتند که خدای سبحان به عمر ایشان سوگند یاد کرد، برای اینکه عمر پیامبر(ص) الگوی عقل و وحی و قلب است.

http://www.khabaronline.ir/news-137953.aspx



  





طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ