سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دین و فرهنگ
   مشخصات مدیر وبلاگ
 
  بذرافشان[19]
 

دانش آموخته حوزه ودانشگاه .دارای مدارج علمی اتمام سطح حوزه و کارشناسی ارشد مذاهب اسلامی/ با تجربه و تخصص در زمینه های "اطلاع رسانی و ارتباطات" ،"الهیات و معارف اسلامی" ،"روش تحقیق"، عضو هیات موسس وهیات مدیره انجمن کتابداری و اطلاع رسانی استان قم ، مدرس دروس عمومی و دروس کتابداری واطلاع رسانی ومباحث روش تحقیق و.../ دارای سابقه همکاری بانشریات مختلف /مدیر و مشاور برخی پایگاه های اینترنتی و عضو گروهای کارشناسی مختلف

    آمارو اطلاعات

بازدید امروز : 68
بازدید دیروز : 5
کل بازدید : 43282
کل یادداشتها ها : 24

نوشته شده در تاریخ 90/1/8 ساعت 11:20 ع توسط بذرافشان


تاریخچه الازهر مصر،شاخه های آن و همچنین دکتر احمد الطیب

معاون همکاری‌ها و امور بین‌الملل حوزه های علمیه که پیش از این رایزن فرهنگی ایران در مصر بود به تفصیل درباره تاریخچه الازهر مصر،شاخه های آن و همچنین دکتر احمد الطیب شیخ جدید الازهر و موضعگیری های وی سخن گفت.

 

حجت الاسلام والمسلمین زمانی در گفت وگو با مرکز خبر حوزه، به جایگاه شیخ‌الازهر و تفاوت آن با رییس دانشگاه الازهر و مفتی مصر اشاره کرد و اظهارداشت:این مقام‌های سه گانه کاملاً ‌متغایر بوده و وظایف متفاوتی دارند؛ الازهر بزرگترین و عالی‌ترین موسسه دینی مصر است که حدود هزار سال قبل در دوران فاطمیون با استمداد از نام مبارک حضرت زهرا‌(علیها السلام) تاسیس شده و امروز دارای سه بخش است. 1- دانشگاه الازهر 2- مجمع البحوث الاسلامیه 3- مشیخة الازهر

وی‌افزود: دانشگاه الازهر توسط ریاست دانشگاه الازهر نظارت می‌شود که این ریاست 450  هزار دانشجوی حاضر در دانشکده‌ها را اداره می‌کند؛ دانشجویان این دانشگاه عمدتاً در رشته‌های دینی و جمعی نیز در علوم انسانی و علوم تجربی مانند: فلسفه، اقتصاد، تاریخ، پزشکی، کامپیوتر و کشاورزی تحصیل می کنند.

رایزن سابق فرهنگی ‌ایران در مصر ادامه‌داد: اکثر دانشکده‌های این دانشگاه در مصر و تعدادی از آنها درکشورهای اسلامی تاسیس شده‌اند،‌ همه دانشجویان رشته‌های علوم دینی حافظ کل قرآن هستند، چون شرط ورود به رشته‌های علوم دینی دانشگاه الازهر حفظ کل قرآن مجید است و دانشجویان رشته‌های غیر دینی نیز باید بخشی از قرآن را حفظ و در طول تحصیل به حفظ کامل قرآن مجید بپردازند، بنابراین همه علمای دینی، اساتید فلسفه، فقه، اقتصاد و نیز پزشکان، مهندسین کامپیوتر و کشاورزی و دکترهای فارغ التحصیل این دانشگاه، حافظ کل قرآن مجید هستند.

وی گفت: مجمع البحوث الاسلامیه بخش دوم دانشگاه الازهر است که جایگاه پژوهشی و علمی دارد و اعزام مبلغ، انتشار مجلات و صدور فتوا در این مجمع با حضور بیش از60 نفر از متفکران و اندیشمندان بزرگ دینی مصر صورت ‌می‌گیرد و ریاست آن با دبیر کل مجمع البحوث الاسلامیه است.

حجت الاسلام والمسلمین زمانی بیان داشت: مَشیَخه الازهر بخش سوم این دانشگاه است که مکتب و دفتر شیخ‌الازهر محسوب ‌می‌شود و دارای بخش‌های متعددی از جمله معاهد‌الازهریه است که شامل مراکز آموزشی دبستانی تا پیش دانشگاهی الازهر است و بیش از 2 و نیم میلیون دانش‌آموز در این مراکز تحصیل می‌کنند تا به دانشگاه الازهر وارد شوند. شیخ الازهر عالی‌ترین مقام دینی کشور مصر است که اشراف عالی بر هر سه بخش را به عهده دارد.

وی ادامه داد: مفتی مصر مقامی خارج از الازهر است و اکنون دکتر علی جمعه سمت آن را بر عهده دارد و مفتی‌ مصر از نظر تشکیلاتی به وزارت اوقاف و امور دینی مصروابستگی دارد.








طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ